Klantenservice

Indien u vragen heeft of hulp vereist bij het plaatsen van uw bestelling kan u ons bereiken van maandag tot en met vrijdag van 10.00 tot 17.00 uur.

085 301 0 103

Voor alle andere aluminium- & kunststofkozijnen kan u vrijblijvend een offerte aanvragen

Beoordelingen
Schuifpui

Alles wat je moet weten over schuifpuien

Schuifpuien worden steeds populairder. Interesse om je woning een nieuwe, frisse look te geven? Een schuifpui kan je kamer omtoveren tot een nieuwe, open ruimte. Lees in dit artikel de belangrijkste informatie over dit soort deuren.

Wat is een schuifpui?

Een schuifpui is een deur die de binnen- en buitenkant van je huis verbindt door middel van een schuifsysteem met rails. Door de grote glazen die worden gebruikt, kun je vanuit je woonruimte genieten van het uitzicht van de buitenwereld. Hierdoor wordt het contrast tussen je binnenwoning en buitenwoning een stuk minder drastisch, en is het zeer toegankelijk om je balkon of tuin in te stappen.

Doordat een schuifpui niet naar binnen of buiten opengemaakt hoeft te worden, bespaar je ruimte in zowel je woonruimte als op je balkon of in je tuin. Ideaal voor de kleinere woningen dus!

Schuifpui

Wat is het verschil tussen een schuifpui en een schuifdeur?

Deze twee worden vaak door elkaar gehaald, maar verschillen toch in verschillende aspecten. Schuifpuien zijn specifiek bedoeld om toegang te bieden van de binnenkant van je huis naar de buitenkant. Schuifdeuren kun je binnenshuis vinden, en verbinden kamers met elkaar.

Schuifpuien zijn ook te herkennen aan hun glazen wanden. Hierdoor creëer je een directe verbinding met de omgeving buiten je huis. Bij schuifdeuren is de functie vooral het afsluiten van verschillende kamers met elkaar.

Gebruikte materialen

Een populair soort materiaal om bij een schuifpui te gebruiken, is aluminium. Dit is namelijk licht in gewicht, maar erg stevig. Daardoor is het makkelijk te installeren en hoef je je geen zorgen te maken over een instabiele deur. Ook is aluminium een duurzame keuze, omdat het lang meegaat en je het bijna geen onderhoud nodig heeft.

Een ander materiaal waar je voor kunt kiezen, is kunststof. Ook dit is een sterk materiaal, dat lang meegaat en niet snel zal breken. Als je denkt dat aluminium niet bij je inrichting past, is kunststof een verstandige keuze. Deze komt namelijk in allerlei soorten kleuren.

Is een schuifpui veilig?

Schuifpuien zijn een veilige keuze. Vroeger werden dit soort deuren wel eens als gevaarlijk gezien, omdat het glas dat gebruikt werd makkelijk kon breken. Tegenwoordig wordt onbreekbaar glas gebruikt, waardoor je niet bang hoeft te zijn voor diefstal of ongelukken.

Om beveiliging te verzekeren, is het belangrijk dat je schuifpui een isolerende tussenlaag heeft met aluminium sluitingen. Daarnaast is een draaislot een aanrader, zodat de deur niet uit het frame getild kan worden.

Voordelen schuifpui

Een schuifpui bespaart je energie, omdat dit soort deuren erg isolerend zijn. Daarnaast zijn de grote glazen platen een manier om veel natuurlijk licht te ontvangen in je huis, waardoor je minder lampen hoeft te gebruiken.

Daarnaast is het nog nooit zo makkelijk geweest om naar buiten te stappen. Bij lekker weer kun je de schuifpuien gemakkelijk openen, zodat je kamer deel van de buitenwereld wordt. Ook bespaart een schuifpui je ontzettend veel ruimte, omdat deze niet naar binnen of buiten geopend hoeven te worden.