Klantenservice

Indien u vragen heeft of hulp vereist bij het plaatsen van uw bestelling kan u ons bereiken van maandag tot en met vrijdag van 10.00 tot 17.00 uur.

085 301 0 103

Voor alle andere aluminium- & kunststofkozijnen kan u vrijblijvend een offerte aanvragen

Beoordelingen
Schuifpui of openslaande deuren

Een schuifpui of openslaande deuren – wat is de beste optie?

 

Bij de inrichting van een woning is het belangrijk dat je met heel wat verschillende zaken rekening houdt. Eén daarvan is de keuze voor deuren of doorgangen in je interieur, en ook de overgang tussen de tuin en je woning zelf is daar een goed voorbeeld van.

Als je nog niet zo goed weet of je nu voor een schuifpui of openslaande deuren moet kiezen, dan ben je niet alleen. Beide opties bieden immers heel wat interessante voordelen op verschillende vlakken en dat maakt het niet bepaald gemakkelijk om een keuze te maken!

Wat zijn nu de voordelen en nadelen van een schuifpui en openslaande deuren? En in welke situaties is welke optie de beste? Hieronder krijg je een antwoord op deze vragen!

schuifpui of openslaande deuren

Een schuifpui of openslaande deuren? Zo kies je goed!

Zowel een schuifpui als openslaande deuren hebben heel wat te bieden voor je interieur, dat is zeker. Hieronder een duidelijk overzicht met de belangrijkste voordelen en nadelen van beide opties:

  1. Een schuifpui

Een schuifpui is een must-have voor de huiseigenaar die naar binnen en buiten gaan gemakkelijker wil maken én tegelijkertijd een moderne, functionele atmosfeer in huis wil brengen. Een schuifpui is een schuifdeur die van boven tot onder met een glazen raam is uitgerust en dus heel wat licht in de woning brengt. Daarbij creëer je met een schuifpui ook een open, ruime indruk in huis, wat erg interessant kan zijn als je een iets kleinere woonst hebt.

Daartegenover staat dat een schuifpui installeren doorgaans een stukje meer kost, omdat de plaatsing ervan wat meer werk en vaak ingrijpende aanpassingen vereist. Zo moet er in bepaald gevallen een draagmuur worden verwijderd, wat niet enkel een intensief maat ook een kostelijk werk is. Het is dan ook aangeraden om de installatie van een schuifpui door een professional te laten doen!

  1. Openslaande deuren

Openslaande deuren zijn eveneens een goede optie voor de afwerking van je woning en terras, en dat heeft verschillende redenen. Openslaande deuren creëren in één keer een gezellige, haast romantische look in je woning, wat perfect is als je een iets klassieker ingericht interieur hebt. Daarbij zijn openslaande deuren relatief gemakkelijk te installeren en wat goedkoper dan een schuifpui.

Nadelen van deze optie zijn dat de deuren meer ruimte innemen, omdat ze natuurlijk open moeten kunnen. Je moet dus altijd rekening houden met de beschikbare ruimte binnen én buiten, alsook de infrastructuur van je interieur. En dat beperkt de mogelijkheden die je hebt wel een beetje!

Kies altijd voor kwaliteit bij een schuifpui of openslaande deuren!

Welke optie je ook kiest als afwerking voor je interieur, het is van essentieel belang je gaat voor kwaliteit. Zowel schuifpuien als openslaande deuren zullen alleen maar bijdragen aan de look, feel én het comfort van je woning, al is het maar op een andere manier.

Wil je een duurzame investering doen die het comfort en de uitstraling van je woning écht ten goede komt? Dan betaal je beter iets meer voor een professionele oplossing en installatie. Bovenstaande tips kunnen je in elk geval al goed op weg helpen bij de keuze tussen een schuifpui of openslaande deuren!