Klantenservice

Indien u vragen heeft of hulp vereist bij het plaatsen van uw bestelling kan u ons bereiken van maandag tot en met vrijdag van 10.00 tot 17.00 uur.

085 301 0 103

Voor alle andere aluminium- & kunststofkozijnen kan u vrijblijvend een offerte aanvragen

Beoordelingen
Schuifdeuren buiten

Schuifdeuren buiten: Wat zijn de voordelen?

Schuifdeuren buiten zijn perfect als het lekker weer is en je zoveel mogelijk buiten wilt zijn. Ook in de koudere seizoenen is het echter heerlijk om grote kozijnen te hebben, waardoor je altijd in verbinding blijft met de buitenwereld. Denk je eraan om een schuifdeur naar je tuin of balkon te installeren? Lees dan dit artikel om de voordelen te weten te komen.

Waarom een schuifdeur buiten?

Een schuifdeur heeft ontzettend veel voordelen, zowel binnens- als buitenshuis. Ze zijn makkelijk te gebruiken, en nemen geen ruimte in beslag als ze openstaan. Vooral als je graag gebruikmaakt van je tuin of balkon, is een schuifdeur ideaal. Bij een zonnetje kun je deze makkelijk openzetten, waardoor de zon direct in je kamer schijnt.

Daarnaast zijn schuifdeuren zeer stevig en betrouwbaar. De sloten staan in contact met de rails van de deur, waardoor er geen mogelijkheid is om deze van buiten open te schuiven als ze op slot zijn.

Schuifdeuren buiten

Verschil schuifdeuren buiten en binnen

Een schuifdeur die de binnenruimte met je buitenruimte verbindt, wordt ook wel een schuifpui genoemd. Dit is omdat er enkele verschillen zijn tussen een schuifdeur die kamers met elkaar verbindt, en een schuifdeur die naar buiten leidt.

Ten eerste is het van belang dat schuifdeuren naar buiten goed geïsoleerd zijn. Daarom worden andere materialen gebruikt, zoals aluminium of kunststof. Deze materialen zijn over het algemeen steviger, wat bij binnendeuren niet nodig is. Daarom worden daar vaak lichtere materialen bij gebruikt.

Daarnaast hebben schuifdeuren die naar buiten leiden vaak glazen wanden. Hierdoor treden ze dus ook op als ramen, die veel licht toelaten in je woonruimte. Schuifdeuren binnenshuis zijn vaak bedoeld om kamers juist van elkaar af te schermen, en zullen daarom vaak materialen gebruiken waar je niet doorheen kunt kijken.

Materialen schuifdeuren buiten

Als je een schuifdeur naar buiten hebt, moet deze natuurlijk wel tegen een stootje kunnen. Daarom worden stevige en klimaatbestendige materialen gebruikt. Als je kiest voor een glazen wand, is het mogelijk om onbreekbare ramen toe te passen. Dit is inbraakwerend en kan niet barsten.

Daarnaast wordt aluminium of kunststof gebruikt voor de kozijnen. Dit is isolerend, is kou- en hittebestendig en is makkelijk te onderhouden.

Transitie van binnen naar buiten

Als je geniet van je tuin of veranda, is een schuifdeur een goede keus, omdat het je toelaat je binnen- en buitenruimte aan elkaar te verbinden. Door de glazen wanden kun je altijd genieten van je uitzicht.

Daarnaast stap je met een schuifdeur zo naar buiten. Je kunt zelf bepalen hoeveel je je deur opent, en kan er zelfs voor kiezen om je kamer en je tuin tot één ruimte te maken. Als je een buitenmens bent, is dit dus zeker een aanrader.

Schuifdeur versus gewone deur

Schuifdeuren hebben het voordeel dat ze niet naar binnen of buiten opengemaakt hoeven te worden. Bij een kleine tuin of een balkon is dit dus ideaal. Dan telt elke meter, en wil je geen open deuren in de weg hebben staan.

Daarnaast laat een schuifdeur met glazen wanden ontzettend veel natuurlijk licht binnen. Dit geeft de illusie dat je kamer een stuk ruimer is, en maakt dat je het hele jaar door kan genieten van het uitzicht. Een schuifdeur buiten is dus meer dan alleen een deur.