Klantenservice

Indien u vragen heeft of hulp vereist bij het plaatsen van uw bestelling kan u ons bereiken van maandag tot en met vrijdag van 10.00 tot 17.00 uur.

085 301 0 103

Voor alle andere aluminium- & kunststofkozijnen kan u vrijblijvend een offerte aanvragen

Beoordelingen
Kunststofschuifpui

Kunststofschuifpui: Krijg waar voor je geld

Een kunststofschuifpui heeft alle voordelen van een schuifpui, maar dan voor een lagere prijs. Door de materialen gaat deze lang mee, en hoef je je geen zorgen te maken over het onderhoud. Lees dit artikel om meer te weten te komen over kunststofschuifpuien.

Materialen kunststofschuifpui

De kunststof die gebruikt wordt bij schuifpuien, is vinyl. Dit is ontworpen om duurzaam en stevig te zijn. Het gaat om een type plastic dat is gemaakt van ethyleen (dat gewonnen wordt uit ruwe olie) en chloor (dat uit zout gehaald wordt). Als dit verwerkt is, vormen deze stoffen samen een hard materiaal.

Vinyl werd in 1920 ontworpen door wetenschappers die op zoek waren naar een materiaal dat gebruikt kon worden bij alledaagse producten. Vinyl is daarom makkelijker te maken, duurzamer en goedkoper dan veel alternatieven. Tot de dag van vandaag is het een van de meest betrouwbare soorten kunststof op de markt.

Kunststofschuifpui

Kosten

Een kunststofschuifpui is van hoge kwaliteit, maar een stuk vriendelijker voor je budget. Omdat het goedkoop is om te produceren, zul je met kunststof voordeliger uit zijn dan met andere materialen. Ook is kunststof ontzettend isolerend, wat je terug zult zien in je energierekening.

Daarnaast gaat kunststof erg lang mee. Je hoeft je dus geen zorgen te maken over vervanging of onderhoudskosten. Een materiaal als hout is bijvoorbeeld nadelig omdat deze relatief snel kan corroderen.

Kunststofschuifpui in verschillende seizoenen

Goed nieuws: bij elk soort weer is een kunststofschuifpui gepast. Bij hitte hoef je je geen zorgen te maken dat een schuifpui van kunststof zich uitzet, zoals bij andere soorten materiaal kan gebeuren. De kwaliteit van je schuifpui zal dus niet worden beïnvloed door de verschillen in temperatuur.

Een kunststofschuifpui kan bovendien goed tegen regen of vochtigheid. Het kan niet roesten zoals metalen en niet rotten zoals hout. Ook als het vriest, hoef je je geen zorgen te maken over je deur: kunststof kan niet bevriezen.

Onderhoud

Een kunststofschuifpui heeft bijna geen onderhoud nodig, wat het tot zo’n aantrekkelijke optie maakt. Het is bijvoorbeeld niet nodig om de verf te vervangen, omdat de kleur in het kunststof is verwerkt. Daarnaast zal deze niet snel beschadigen, omdat kunststof een robuust materiaal is.

Daarnaast kun je je schuifpui met gemak schoonhouden. Je kunt er af en toe een natte doek overheen halen (kunststof is waterafstotend), of een schoonmaakmiddel gebruiken dat gepast is voor plastic oppervlaktes.

Voordelen kunststofschuifpui

Zoals je hebt kunnen lezen, is een kunststofschuifpui een goede keuze. Hier gaan we nog even kort langs de voordelen.

●       Je kunt een kunststofschuifpui ontwerpen naar je eigen smaak. Zo kun je zelf bepalen welke kleur kunststof wordt toegepast. Ook kun je kiezen tussen transparant of solide deuren.

●       Vinyl is milieuvriendelijk, omdat dit afbreekbaar materiaal is.

●       Kunststof is een duurzaam en stevig materiaal.

●       Vergeleken met andere materialen, is kunststof een voordelige keuze voor je schuifpui.

●       Een kunststofschuifpui is gepast voor elk soort klimaat.