Klantenservice

Indien u vragen heeft of hulp vereist bij het plaatsen van uw bestelling kan u ons bereiken van maandag tot en met vrijdag van 10.00 tot 17.00 uur.

085 301 0 103

Voor alle andere aluminium- & kunststofkozijnen kan u vrijblijvend een offerte aanvragen

Beoordelingen

Kunststof schuifpui

Kunststof schuifpui: Wat is dat precies?

Een kunststof schuifpui is een ontzettend populaire keuze. Maar wat houdt het precies in, en wat zijn de voordelen ervan? In dit artikel beantwoorden we de belangrijkste vragen.

Waarom een kunststof schuifpui?

Kunststof is een ideaal materiaal voor een schuifpui. Het is isolerend, stevig en een goedkopere optie dan veel alternatieven. Het zal niet snel beschadigd raken, en gaat lang mee. Daarom is kunststof een populaire keuze als het gaat om schuifpuien.

Kunststof heeft als ander voordeel dat het makkelijk schoon te maken is. Omdat het niet roest zoals metaal, of rot zoals hout, is het onderhoud heel simpel.

Kunststof schuifpui

Is een deze pui milieuvriendelijk?

Een kunststof schuifpui wordt gemaakt van het materiaal vinyl. In tegenstelling tot andere soorten plastic, kan vinyl makkelijk gerecycled worden. Maar liefst 57% van dit materiaal bestaat uit onderdelen dat in zout gevonden kan worden, wat een hernieuwbare, natuurlijke stof is. De ander 43% bestaat uit ruwe olie, wat helaas niet hernieuwbaar is.

Vergeleken met verschillende andere materialen die worden gebruikt in de bouw, verbruikt deze kunststof minder olie, is er minder energie nodig om het te produceren en worden er minder emissies in het milieu losgelaten. Een kunststof schuifpui is daarom een milieubewuste keuze.

Is dit type schuifpui duurzaam?

Naast het feit dat een schuifpui in pvc milieuvriendelijk is, gaat deze ook nog eens ontzettend lang mee. Het materiaal is bijvoorbeeld niet vatbaar voor roesten of rot, en wordt niet snel beschadigd. De kwaliteit van je kunststof schuifpui zal dus niet dalen door regen, vrieskou of hitte. Dit maakt het dus een ontzettend duurzame keuze.

Bovendien is het onderhoud van een schuifpui ook niet moeilijk. Als je deze goed schoonhoudt, zul je er jaren plezier van kunnen hebben. Omdat de verf in het kunststof verwerkt is, hoef je je ook geen zorgen te maken over het vervagen of verdoffen van de kleur.

Is een kunststof schuifpui voordelig?

Het is relatief voordelig om kunststof te produceren. Daarom is een kunststof schuifpui een voordelige keuze vergeleken met schuifpuien van ander soort materialen. Denk bovendien ook aan de kosten die je spaart op je energierekening, omdat kunststof isolerend werkt.

Daarnaast gaat kunststof erg lang mee. Je hoeft je dus geen zorgen te maken over vervanging of onderhoudskosten. Een materiaal zoals hout is bijvoorbeeld nadelig omdat deze relatief snel kan corroderen.

Past een kunststof schuifpui bij mijn interieur?

Een schuifpui past bij vrijwel elk interieur, omdat je deze naar je eigen smaak kan aanpassen. Zo is het mogelijk om uit de verschillende kleuren te kiezen die bij de productie van kunststof toegepast worden. Ook is het mogelijk om te kiezen voor een transparante optie.

Een schuifpui is chic, en zal je woonruimte omtoveren tot een nieuwe kamer. De glazen wanden laten veel natuurlijk licht binnen, waardoor je kamer ruimer zal lijken. Daarnaast heb je altijd uitzicht op je tuin of balkon. Zelfs in de winter kan je dus profiteren van een  kunststof schuifpui.