Klantenservice

Indien u vragen heeft of hulp vereist bij het plaatsen van uw bestelling kan u ons bereiken van maandag tot en met vrijdag van 10.00 tot 17.00 uur.

085 301 0 103

Voor alle andere aluminium- & kunststofkozijnen kan u vrijblijvend een offerte aanvragen

Beoordelingen
Kunststof schuifpui zelf plaatsen

Een kunststof schuifpui zelf plaatsen heeft veel voordelen

Als je kiest voor het zelf plaatsen van een kunststof schuifpui in huis, is dat een slimme keuze. Zo is een kunststof schuifpui in nagenoeg alle kleuren verkrijgbaar. Er is dus altijd wel een schuifpui te vinden die precies bij het interieur van jouw woning past. Verder is materiaal van kunststof vrij eenvoudig te onderhouden: het schoonmaken van een kunststof schuifpui is een koud kunstje. Periodiek, eens per maand, afnemen van de pui met een doek volstaat om de schuifpui in goede staat te houden. En natuurlijk heeft een schuifpui van kunststof het voordeel dat deze lekker lang meegaat. Kunststof is duurzaam materiaal en naar verhouding ook relatief voordelig.

Kunststof schuifpui zelf plaatsen

De kunststof schuifpui zelf plaatsen of laten plaatsen?

Vanwege de vele voordelen van een kunststof schuifpui heb je de keuze gemaakt voor kunststof als materiaal. Maar dan komt de volgende vraag: ga je de kunststof schuifpui laten inbouwen door een klussenbedrijf, of kies je ervoor om de schuifpui zelf te plaatsen? Belangrijk is om je te realiseren dat je als beginnend klusjesman of onervaren doe-het-zelver beter niet zelf de kunststof schuifpui kunt plaatsen. De plaatsing van schuifpuien is echt een precisiewerk, dat je beter aan een ervaren kozijnenplaatser kunt overlaten of dien je even te verdiepen in de materie van een kunststof schuifpui zelf plaatsen .

Tips voor het plaatsen van een kunststof schuifpui

Ben je erg handig en heb je ervaring met het plaatsen van kunststof kozijnen en/of schuifpuien, dan kun je deze klus zelf oppakken. Maar houd dan wel rekening met een aantal belangrijke zaken, om te zorgen dat de schuifpui goed geplaatst wordt. Daarom de volgende nuttige tips voor als je ervoor kiest om de schuifpui zelf te plaatsen:

  • Verzeker je ervan dat het stelkozijn goed is aangebracht. Als dit kozijn ook maar iets afwijkt qua grootte of niet loodrecht loopt, gaat de kunststof schuifpui niet passen.

  • Zorg ervoor dat de ruimte waarin de kunststof schuifpui geplaatst wordt, heel goed wordt gemeten. De schuifpui kan dan in de fabriek exact op maat gemaakt worden, zodat deze naadloos ingepast kan worden in het stelkozijn.

  • Voordat je met een aanbieder van kunststof schuifpuien in zee gaat, is het belangrijk om goed onderzoek te doen. Heeft het bedrijf goede referenties? Is de prijs van de schuifpui niet te hoog? En hoeveel garantie krijg je op de kunststof schuifpui en onder welke voorwaarden precies?

  • Vergeet niet om een kwalitatief goede tochtband tussen het glas en het raam aan te brengen.

  • Breng ook een glaslat aan tussen het glas en het raam. Dit wordt nog wel eens vergeten.

Of schakel een specialist in!

Bent u geen ervaren klusser, schakel dan zeker een specialist in om de kunststof schuifpui te plaatsen. Aangezien het om precisiewerk gaat, is het belangrijk om zeker te zijn van jouw zaak als je kiest voor zelf plaatsen van de schuifpui.  Montage specialisten zijn via diverse kluswebsites gemakkelijk te vinden en zijn bovendien in combinatie meer het zelf aankopen van, de kunststof schuifpui veel beter koop. We wensen je alvast veel genot en plezier van het gebruik van de kunststof schuifpui. Want een goed geplaatste schuifpui vergroot het woonplezier aanzienlijk!