Klantenservice

Indien u vragen heeft of hulp vereist bij het plaatsen van uw bestelling kan u ons bereiken van maandag tot en met vrijdag van 10.00 tot 17.00 uur.

085 301 0 103

Voor alle andere aluminium- & kunststofkozijnen kan u vrijblijvend een offerte aanvragen

Beoordelingen
Kunststof schuifpui zelf monteren

Zelf je kunststof schuifpui monteren, gemakkelijker dan je wel denkt!

Wanneer je een kunststof schuifpui online koopt doe je weliswaar een uitstekende zaak wat prijs betreft. Maar wat met het monteren? Wie gaat dit voor je uitvoeren? Nu het antwoord op deze vraag is zeer eenvoudig. Of je zoekt een aannemer op de diverse klussites die dan deze karwei voor je klaart of je bespaart nog wat extra geld en je plaatst de kunststof schuifpui zelf. Ik hoor je al denken, zelf plaatsen hoe doe je dat? Om je wegwijs te maken overlopen we met jouw alle te volgen stappen en het zal blijken dat een kunststof schuifpui plaatsen helemaal niet zo ingewikkeld is.

Kunststof schuifpui zelf monteren

Het plaatsen van de kunststof schuifpui stap per stap bij een renovatie

  1. Het verwijderen van het bestaand kozijn.

Start met het nemen van enkele beschermingsmaatregelen in de ruimte waar je het oud kozijn gaat verwijderen. Een zeil of plastic plaatsen volstaat in de meeste gevallen om beschadigingen aan de vloer te voorkomen. Vervolgens start je met het verwijderen van de glaslatten, zodanig dat je het glas er gemakkelijk kan uithalen. Lukt dit niet om de glaslatten te verwijderen dan kan je met een hamer het bestaande glas breken. Een veiligheidsbril en handschoenen is bij dit werk een absolute vereiste. Ga ordelijk te werk en breng alle verwijderd glas onmiddellijk naar een container of plaats in speciale afvalzakken alvorens door te gaan.

Zaag de horizontalen en verticalen binnen stijlen door en verwijderd deze. Zaag een stukje van 30 cm uit de nog staande buitenkader. Dit zowel aan de linker en rechter kant. Daarna kan je met een breekijzer gemakkelijk de ganse buitenkader verwijderen. Ruim alles netjes op.

Ziezo de eerste stap in het monteren van je kunststof schuifpui is gerealiseerd.

 

  1. Het plaatsen van de nieuwe kunststof schuifpui.

Vul de spouw op met purschuim. Kijk na dat de waterkering nog overal intact is. Indien dit niet het geval is, plaats je een nieuw vochtscherm. Breng rond de volledige buitenkader een uitzetband aan. Plaats de nieuwe pui, zonder glas, gelijk met de lijn aan de binnenzijde waar het oude kozijn zich voorheen bevond. Doorboor de buitenkader, alle 30 cm van binnen naar buiten. Kijk na dat de buitenkader zowel horizontaal als verticaal waterpas staat. Plaats de speciale montageschroeven in de voorgeboorde gaten en zet de volledige buitenkader stevig vast. Breng het nieuw glas aan en plaats de glaslatten. Je nieuwe kunststof schuifpui is nu gemonteerd.

 

  1. De binnenafwerking van de kunststof schuifpui.

De afwerking van de zijkanten kan je realiseren op diverse manieren. Je kan deze stukken. Afwerken met hout of gebruik maken van standaard kunststof afwerkingsprofielen

Het plaatsen van de kunststof schuifpui stap per stap bij een nieuwbouw

 Hier gaan we identiek te werk zoals bij het plaatsen van een kunststof schuifpui bij een renovatie. Alleen dien je hier geen oud kozijn te verwijderen en staat er in de meeste gevallen een stelkozijn klaar , die je de lijn aangeeft waar je de nieuwe schuifdeur in kunststof kan op vastzetten

 

Besluitend kunnen afronden met de bemerking dat het kopen online van een kunststof schuifpui en deze dan zelf te monteren een enorme besparing met zich meebrengt en in de praktijk gemakkelijk uit te voeren is.