Klantenservice

Indien u vragen heeft of hulp vereist bij het plaatsen van uw bestelling kan u ons bereiken van maandag tot en met vrijdag van 10.00 tot 17.00 uur.

085 301 0 103

Voor alle andere aluminium- & kunststofkozijnen kan u vrijblijvend een offerte aanvragen

Beoordelingen

Kunststof schuifpui vervangen doe het zelf

De beste tips voor kunststof schuifpui vervangen doe het zelf

Een kunststof schuifpui vervangen doe het zelf mag voor velen dan misschien wel een moeilijke opdracht lijken te zijn, het is wel degelijk mogelijk en zelfs gemakkelijk – zolang je het werk juist aanpakt. Een duidelijk stappenplan is natuurlijk van essentieel belang als je daar het beste uit wil halen, maar het is ook altijd handig om een aantal goede tips bij de hand te hebben!

Kunststof schuifpui vervangen doe het zelf

Kies voor het juist model en formaat schuifpui

Het spreekt voor zich dat, als je je huidige schuifpui zelf wil vervangen, je op zoek gaat naar een model en formaat dat in je raamopening past. De beste manier om dat te doen is door de afmetingen van je pui te bepalen en op basis daarvan bij een speciaalzaak eenzelfde model te kiezen qua grootte.

Controleer het rolsysteem goed

Een betrouwbaar rolsysteem is de basis van elke schuifpui, dus het spreekt voor zich dat je dit controleer als je je huidige wil vervangen. In veel gevallen zal dit rolsysteem beschadigd of verouderd zijn, waardoor de pui zelf niet goed meer open en toe gaat. In dat geval is het de moeite waard om advies te vragen bij een professional, die je kan helpen om de pui op de juiste manier te herstellen.

Het glas van de schuifpui vervangen

Ook gebeurt het vaak dat het glas van de schuifpui niet meer aan de vereisten voldoet, bijvoorbeeld als de pui verouderd is. Controleer of het glas meer koude doorlaat dan normaal, wat vaak gebeurt als de kieren tussen de pui en het glas zelf te groot zijn. Het glas vervangen kan je eenvoudig zelf doen, mits je gebruik maakt van de juiste tools.

Vervang de wieltjes van de schuifpui

Een standaard schuifpui is voorzien van wieltjes, die het open- en toerollen mogelijk maken. Het kan natuurlijk altijd gebeuren dat die wieltjes door slijtage niet goed meer rollen, waardoor ze ook de ondergrond kunnen beschadigen. Het vervangen van de wielen kan je gerust zelf uitvoeren maar zelfs als je over de nodige kennis en tools beschikt is het aangeraden om het werk met twee personen te doen – zeker als de schuifpui groot en dus ook zwaarder is!

Bespaar geld door je kunststof schuifpui zelf te vervangen!

Je kunststof schuifpui zelf vervangen is duidelijk een taak waar heel wat bij komt kijken. Beschik je over het nodige gereedschap, een goede dosis inzicht en basiskennis, dan is het echter heel goed mogelijk om het werk succesvol af te ronden. De voordelen van doe-het-zelf werk gaan ver maar het is natuurlijk vooral interessant dat je er geld mee kan besparen. Daarbij kies je helemaal zelf wanneer en hoe je het werk uitvoert en die vrijheid maakt het vervangen van je schuifpui natuurlijk zoveel aangenamer. Kortom, er zijn meer dan genoeg redenen om je kunststof schuifpui vervangen doe-het- zelf te doen – vooral als je gebruik maakt van bovenstaande tips!