Klantenservice

Indien u vragen heeft of hulp vereist bij het plaatsen van uw bestelling kan u ons bereiken van maandag tot en met vrijdag van 10.00 tot 17.00 uur.

085 301 0 103

Voor alle andere aluminium- & kunststofkozijnen kan u vrijblijvend een offerte aanvragen

Beoordelingen
Kunststof schuifpui kosten

Wat zijn de kosten van een kunststof schuifpui?

 

Wat zijn de kunststof schuifpui kosten? Een schuifpui is een interessante uitbreiding voor elk interieur, op zowel het vlak van comfort als afwerking. Steeds meer mensen kiezen ervoor om een schuifpui uit kunststof in hun inrichting te verwerken, en dat is natuurlijk niet zomaar.

De voordelen van een kunststof schuifpui gaan erg ver. Zo is dit materiaal uiterst duurzaam en sterk, relatief gemakkelijk te hanteren en te bewerken, en daarbij oogt het erg stijlvol en modern.

Een schuifpui uit kunststof laten plaatsen is natuurlijk een heus werk, en dat betekent dat er ook bepaalde kosten bij komen kijken. Wat kost dat nu precies, zo’n schuifpui, en welke factoren beïnvloeden die prijs?

Kunststof schuifpui kosten

Wat zijn de gemiddelde kunststof schuifpui kosten?

Hoewel het moeilijk is om een algemeen prijs voor een kunststof schuifpui te geven, is het toch mogelijk om een richtprijs te bepalen. De meeste modellen beginnen bij een kostprijs van 1800 euro, en dan gaat het om een tweedelige pui in standaard afmetingen. Ga je voor een 4-delige schuifpui, dan betaal je echter al snel meer dan 4000 euro.

Deze prijzen zijn altijd inclusief montage, HR++ glas van hoge kwaliteit én btw. Het gaat dus wel degelijk om een grote som geld, en dus een investering waar je best niet zomaar over gaat.

De vraag is: waardoor worden de kunststof schuifpui kosten zoal bepaald? Hieronder lees je daar meer over!

3 factoren die de kunststof schuifpui kosten bepalen

Zoals dat bij elke investering het geval is, wordt de prijs voor een kunststof schuifpui grotendeels bepaald door een aantal zaken:

1. De afmetingen van de schuifpui

Zoals reeds vermeld, en wat ook wel logisch is, zullen de kunststof schuifpui kosten voor een groot stuk beïnvloed worden door het formaat van de pui zelf. Dit komt vooral omdat er voor een groter model meer materiaal nodig is, en dat de installatie ervan doorgaans ook wat complexer is.

Bij een speciaalzaak of professional kan je gelukkig alle nodige informatie krijgen over schuifpuien en hun afmetingen. Zo weet je zeker dat je de beste investering doet voor jouw situatie!

2. De wijze van installatie

Daarbij zal de prijs voor je schuifpui ook hoger of lager liggen afhankelijk van hoe je deze (laat) installeren. Deo je het werk zelf? Dan betaal je enkel voor het materiaal dat je nodig hebt. Een professionele installatie brengt ook arbeidsuren met zich mee, en dat kost natuurlijk geld.

Een professionele plaatsing is dan misschien wel duurder, uiteindelijk is het toch aangeraden om dit werk door een specialist te laten doen. Zo ben je zeker van de best mogelijke kwaliteit!

3. Eventuele extra ingrepen

Ten slotte kan de kostprijs voor de installatie van een schuifpui nog hoger worden als er extra structurele aanpassingen gedaan moeten worden aan je woning. Zo kan het zijn dat je voor de plaatsing van een grote schuifpui een draagmuur moet laten verwijderen, wat ook geld kost.

In dat geval is het nog belangrijker dat je het werk door een professional laat doen om risico’s te vermijden én zeker te zijn dat je schuifpui aan de veiligheidsstandaarden voldoet!