Klantenservice

Indien u vragen heeft of hulp vereist bij het plaatsen van uw bestelling kan u ons bereiken van maandag tot en met vrijdag van 10.00 tot 17.00 uur.

085 301 0 103

Voor alle andere aluminium- & kunststofkozijnen kan u vrijblijvend een offerte aanvragen

Beoordelingen

Kunststof schuifpui inbraakwerend

Een kunststof schuifpui inbraakwerend is goud waard

De schuifpui is een van de handigste voorzieningen die je kan kiezen om je woning gezelliger, ruimer en efficiënter te maken. Niettemin twijfelen veel mensen of zo’n kunststof schuifpui inbraakwerend is en ongewenste bezoekers buiten kan houden.

Het tegendeel is echter waar, zolang je de juiste soort schuifpui kiest en de nodige maatregelen treft. Wat meer informatie over een kunststof schuifpui inbraakwerend maken is hier dan ook zeker op zijn plaats!

kunststof schuifpui inbraakwerend

Je kunststof schuifpui inbraakwerend maken

De schuifpui is een van de populairste maatregelen bij huishoudens tegenwoordig. Doordat de deur van binnen naar buiten al schuivend opengaat, wordt er binnenshuis heel wat ruimte bespaard. Daarbij is er meer lichtinval in de woning en oogt het interieur meteen een stuk gezelliger.

Maar een kunststof schuifpui moet ook veilig zijn, anders nodig je inbrekers als het ware uit om je eigendom te betreden. Wat kan je nu doen om de veiligheid van je eigendom te garanderen met een kunststof schuifpui?

Hoe maak je een kunststof schuifpui inbraakwerend?

 1. Het belang van goed hang- en sluitwerk

  Eerst en vooral is het belangrijk dat je degelijk hang- en sluitwerk gebruikt, welk type kunststof schuifpui je ook koopt. De meeste schuifpuien beschikken over een gewone klink die je naar boven of onder moet omslaan om binnen te kunnen. Wil je je woning echter beter beveiligen, dan is het een goed idee om te kiezen voor een kunststof schuifpui met cilinderslot!

  2. Een geïntegreerd slot

  Wil je de beveiliging van je pand nog een niveau hoger tillen? Dan is het een goed idee om te kiezen voor een geïntegreerd slot. In dat geval zit het slot in de kunststof schuifpui zelf, waardoor inbrekers het dus veel moeilijker open kunnen breken. Je betaalt voor een dergelijk slot dan wel iets meer, de kans dat men inbreekt zal vele malen lager liggen!

  3. Een extra veilig hefsysteem

  Naast de meest standaard modellen kunststof schuifpuien bestaan er ook heel wat oplossingen met een zogenaamd hefsysteem. Dergelijke puien worden zodra ze gesloten zijn nog eens extra beveiligd door middel van een vergrendeling boven- en onderaan. Het gaat in dat geval om een driepunt sluitsysteem – als je ten minste ook over een gewoon slot beschikt. Eigenlijk is dit de veiligste oplossing voor schuifpuien. Let wel op dat veel puien niet standaard over een dergelijk systeem beschikken waardoor je het dus nog extra moet aankopen.

  4. Externe sluitsystemen

  Ten slotte bestaan er ook schuifpuien die over een extern sluitsysteem beschikken. Hierbij wordt vermeden dat de pui op zijn geheel uit het frame kan worden gehaald door een inbreker, door middel van een lange staaf die over het paneel zelf ligt. Dergelijke oplossingen zijn op visueel vlak dan misschien niet meteen de meest interessante oplossingen maar ze zorgen wel voor een optimale beveiliging van je eigendom.

  Bovenstaande oplossingen maken duidelijk dat een kunststof schuifpui wel degelijk een veilige uitbreiding van je woning kan zijn. Zolang je je goed informeert over de veiligheidsmogelijkheden, is een kunststof schuifpui inbraakwerend maken helemaal geen uitdaging meer!