Klantenservice

Indien u vragen heeft of hulp vereist bij het plaatsen van uw bestelling kan u ons bereiken van maandag tot en met vrijdag van 10.00 tot 17.00 uur.

085 301 0 103

Voor alle andere aluminium- & kunststofkozijnen kan u vrijblijvend een offerte aanvragen

Beoordelingen
Kosten schuifpui

Kosten schuifpui

 

De kosten van een schuifpui in je woning laten plaatsen is één van de belangrijkste factoren om rekening mee te houden als je de inrichting van je interieur zo goed mogelijk wil doen. Het spreekt voor zich dat je voor een mooie, duurzame schuifpui en de installatie daarvan betaalt, maar hoe hoog liggen die kosten nu precies?

Eigenlijk kan er moeilijk een algemene prijs gegeven worden, omdat de kosten voor een schuifpui van zoveel verschillende factoren afhangen. Hieronder krijg je daar meer informatie over, zodat je weet waarmee je zoal rekening moet houden!

Kosten schuifpui

Welke 3 factoren bepalen de kosten van een schuifpui?

Een schuifpui in de woning draagt bij aan het comfort, de look en feel van de woning en zal er daarbij voor zorgen dat je huis bij verkoop gewoon meer waard is. Natuurlijk is het wel een hele investering, en dit zijn enkele factoren die de kostprijs beïnvloeden:

  1. De installatie van de schuifpui

Ten eerste zullen de kosten schuifpui beïnvloed worden door de manier waarop je deze laat installeren. Doe je het werk zelf? Dan betaal je natuurlijk een stuk minder omdat je geen arbeidskosten betaalt. Aan de andere kant doe je er dan waarschijnlijk wel iets langer over én is de kans op fouten groter!

Besteed je het werk uit, dan betaal je doorgaans een stuk meer maar je kan dan wel zeker zijn van de allerbeste kwaliteit én een duurzame schuifpui. Het is dus vooral belangrijk dat je voor jezelf uitmaakt welk budget je voor een hoogwaardige schuifpui over hebt!

  1. De afmetingen van de schuifpui

Daarbij zal een schuifpui die groter is natuurlijk méér kosten, dat spreekt voor zich. Dit heeft vooral te maken met het feit dat er meer materialen nodig zijn voor een groter model, maar er zijn nog andere redenen. Zo is de installatie van een grotere schuifpui doorgaans iets complexer. Zeker als er al relatief weinig beschikbare ruimte is.

Reken daarbij dat je voor de installatie van een grote schuifpui soms ingrijpende aanpassingen moet doen aan de infrastructuur en bouw van je woning (zoals het verwijderen van een draagmuur), en de kosten kunnen al snel hoog oplopen!

  1. De stijl en het materiaal van de schuifpui

Ten slotte zal het materiaal waaruit de schuifpui is vervaardigd, alsook de stijl die daardoor word gecreëerd, een grote invloed hebben op de totale kostprijs. Over het algemeen kosten luxe modellen die uit eikenhout of een andere duurzame houtsoort bestaan doorgaans iets meer. Materialen als aluminium en de meeste kunststoffen zijn vaak iets goedkoper, maar ze ogen dan wel iets minder warm en luxueus.

Om de ideale optie te vinden voor jouw budget is het aangeraden om advies te vragen bij een specialist, die je meer kan vertellen over de unieke eigenschappen van elk materiaal, hoeveel je betaalt en waarom. Zo doe je de best mogelijke investering voor jouw woning!

Benieuwd naar de kosten schuifpui? Vraag gedegen advies en zoek meer informatie online!

Wil je graag meer weten over de kostprijs van een schuifpui en de installatie daarvan? Gebruik bovenstaande tips én zoek meer informatie en gedegen advies om een duidelijk beeld te krijgen van de kosten schuifpui!