Klantenservice

Indien u vragen heeft of hulp vereist bij het plaatsen van uw bestelling kan u ons bereiken van maandag tot en met vrijdag van 10.00 tot 17.00 uur.

085 301 0 103

Voor alle andere aluminium- & kunststofkozijnen kan u vrijblijvend een offerte aanvragen

Beoordelingen

Hefschuifpui

Indien u opteert voor de Rolls-Royce versie onder de schuifpuien dan kom je ongetwijfeld  uit bij “ de hef-schuifpui “.

Wat bedoelen we nu exact met een hefschuifpui?

De hef-schuifpui is de meest robuuste en solide variant van de gebruikelijke schuifdeur. Dit soort pui is uitzonderlijk competent voor  omvangrijke tot extreem grote formaten  en is voorhandig in een 2-delige, 3-delige en 4-delige versie. De schuivende delen van de hefschuifpui zijn uitgerust met een specifieke hydraulische hefschuifpui handgreep  die u 180 graden naar onder beweegt, waardoor de  bewegende segmenten een beetje opwaarts worden getild, hierdoor kan u zonder weerstand de schuivende delen moeiteloos bewegen. Het schuivend deel heeft om die reden amper voeling met het kozijnframe dewelke hierdoor een uitermate, vlotte en stille bediening verzekerd. Daardoor is het ook voor kids en oudere mensen gemakkelijk te openen en te sluiten. Wanneer de hefschuifpui gesloten dient te worden, dan beweegt u de  hydraulische greep 180 graden naar omhoog waardoor het mechanisme zich vergrendelt in het kozijnframe. Dit realiseert niet enkel een optimale protectie doch geeft eveneens een uitstekende warmte isolering en tevens een optimale geluidsisolering. Het vastklemmen van het schuifdeel  op iedere gekozen positie  is alleen mogelijk bij de hefschuifpui iets wat bij de doorsnee schuifdeur niet bestaat. Bovendien is slijting aan het RVS railmechanisme en de afsluitingen haast onbestaand hetgeen resulteert in een ultieme deugdelijkheid. Een finaal pluspunt van de hefschuifdeur is dat de bovenzijde van de onderdorpel vrijwel op gelijke hoogte kan worden geplaatst met de bestaande binnenvloer, waardoor u nauwelijks hinder ondervindt van irritante opstapjes bij het  betreden of buitenstappen van uw woning

Hefschuifpui

Welke mogelijkheden heeft u bij een kunststof hefschuifpui?

De kunststof hefschuifpui is de meeste gegeerde in zijn genre. De pui wordt in ons land steevast het vaakst verkocht . En dit is geheel niet voor niets! De gangbare modellen en  maatvoering  voor een kunststof hefschuifpui ziet er als volgt uit:

2-delige hefschuifpui

Een 2-delige hefschuifpui bestaat uit een vast gedeelte en een schuivend gedeelte. Het schuifdeel kan zich evenzeer links als recht bevinden.  Breedte van 1600 mm tot 4000 mm en hoogte van 1700 mm tot 2800 mm.

3-delige hefschuifpui

Een 3-delige schuifpui heeft meestal 2 vasten gedeelten en 1 schuivend deel. De mogelijk van 2 schuivende delen en 1 vast deel bestaat tevens tot de mogelijkheden bij sommige materiaalsoorten. Breedte van 2400 mm tot 6000 mm en hoogte van 1700 mm tot 2800 mm.

4-delige hefschuifpui

Een 4-delige hefschuifpui bestaat uit twee centrale schuivende delen in het midden en links en rechts een vast gedeelte. Breedte van 3200 mm tot 8000 mm en hoogte van 1700 mm tot 2800 mm.

In welke materialen is de hefschuifpui verkrijgbaar?

De hefschuifpui kan worden vervaardigd uit kunststof , hardhout of aluminium. Bij de keuze van het materiaal spelen diverse factoren. De persoonlijke voorkeur voor een bepaalde grondstof, de prijs, onderhoud, welke stijl passend bij de woning : hedendaags , rustiek  of modern. Door de toepassing van de modernste technieken voldoen alle 3 materialen in combinatie met HR++ – glas ruimschoots aan de geldende  isolatienomen.

Welke zijn de diverse mogelijkheden wat beglazing betreft bij de hefschuifpui?

HR++-glas is de huidige glasnorm bij ongeveer 90 % van de huidige hefschuifpuien. De isolatiewaarde ligt rond de 1.1  en is hiermee ruim voldoende om te besparen op energiekosten. Wenst u nog een stapje verder te gaan dan is HR+++-glas of driedubbel glas een aanrader. Hier staat de isolatiewaarde op 0.6. Door de diverse coating methodes zijn HR++ – als HR+++-glas verkrijgbaar in diverse uitvoeringen. Veiligheidsglas, zonwerend glas , ondoorzichtig glas , zelfreinigend glas zijn slechts enkele van de vele mogelijkheden.

Hoe zit het met de veiligheid van de hefschuifpui?

Hefschuifpuien  zijn altijd uitgerust met een veiligheidscilinder, inbraakwerend veiligheidsbeslag, en een  hydraulische kruk aan de binnenkant. Hefschuifpuien zijn specifiek gerealiseerd om de transformatie van uw woonhuis met uw achtertuin of terras zo toegankelijk denkbaar te maken met instandhouding van alle denkbare beveiligingsmaatregelen.

Kort samengevat de pro’s van een hefschuifpui opgelijst

  • Verkrijgbaar in diverse materialen
  • Onverslijtbaar en zeer duurzaam
  • Hoge isolatienormen
  • Bijzonder inbraakwerend en beveiligd
  • Geen opstapje
  • Verstelbaar in elke stand
  • Eenvoudig en soepel bedienbaar