Klantenservice

Indien u vragen heeft of hulp vereist bij het plaatsen van uw bestelling kan u ons bereiken van maandag tot en met vrijdag van 10.00 tot 17.00 uur.

085 301 0 103

Voor alle andere aluminium- & kunststofkozijnen kan u vrijblijvend een offerte aanvragen

Beoordelingen

Aluminum schuifpui

De voordelen van een aluminum schuifpui

Een aluminum schuifpui is een perfecte keuze als je een luxueuze deur naar je buitenruimte wilt creëren. Niet alleen is aluminum ontzettend stevig, het is ook licht qua gewicht en gemakkelijk te onderhouden. In dit artikel geven we je de grootste voordelen van een aluminum schuifpui.

Stevig en isolerend

Aluminum is een metaal, wat dit tot een ontzettend stevige deur maakt. Deze zal niet van vorm veranderen bij hitte of kou, en zal makkelijk te schuiven blijven door de sterke structuur.

Een schuifpui van aluminum is bovendien erg isolerend. Dit komt doordat er tussen de aluminum een dunne laag isolerend materiaal is toegevoegd. Hierdoor zal er geen warmte van binnen naar buiten ontsnappen.

Zet je graag een muziekje op, of heeft een van je kinderen een drumset? Dan ben je vast blij om te horen dat aluminum ook geluid isoleert. Dit is niet alleen handig voor je buren, maar ook voor de akoestiek in je huis.

Aluminium schuifpui

Onderhoud aluminum schuifpui

Een schuifpui wordt elke dag blootgesteld aan natuurlijke elementen, dus goede bescherming en onderhoud van de deur zijn belangrijk voor de duurzaamheid ervan.

Een aluminum schuifpui is een geweldige keuze als het gaat om onderhoud. Het heeft namelijk een minimale hoeveelheid onderhoud nodig. Over het algemeen is het voldoende om je schuifpui enkele keren per jaar schoon te maken met een middel dat bedoeld is voor metalen oppervlakken. Ook kun je gebruikmaken van een pH-neutraal schoonmaakmiddel.

Daarnaast kun je olie aanbrengen op de rails als je merkt dat je deur een beetje stroef openschuift. Het schoonmaken en het oliën is echter zo gedaan, waarna je deur er weer maanden op vooruit kan.

Duurzaamheid

Goed nieuws: een aluminum schuifpui is een van de meest duurzame materialen. Door de beschermende laag die wordt aangebracht op de oppervlakte, zal je deur niet roesten. Regen en vochtigheid zijn dus geen probleem. Daarnaast zal ook geen rot plaatsvinden, zoals bij hout kan gebeuren.

Dit betekent dat je aluminum schuifpui jaren mee kan gaan, en je daar vrijwel niets voor hoeft te doen.

Gewicht aluminum schuifpui

Je zou het misschien niet denken, maar aluminum schuifpuien zijn zeer licht. Dit maakt het makkelijk om je deur te openen en te sluiten, waardoor je snel buiten staat.

Dit betekent echter niet dat de schuifpui gemakkelijk te manipuleren is. Aluminum is zeer onbreekbaar, en de sloten zorgen ervoor dat de rails van de pui niet meer gebruikt kunnen worden. Je hoeft je dus geen zorgen te maken over inbraak.

Prijs aluminum schuifpui

Vergeleken met andere materialen, is aluminum een voordelige keuze. Hoewel dit materiaal niet zo goedkoop is als kunststof, is het wel voordeliger dan hout of andere metalen. Daarnaast zijn er weinig tot geen onderhoudskosten, waardoor je op de lange termijn geen geld aan je pui uit zal hoeven geven.

Er kunnen bovendien kosten bespaard worden door de hoge isolatiewaarden van een aluminum schuifpui. Dit materiaal zorgt ervoor dat er geen tocht bij de deur ontstaat, en je geen hitte van je verwarmingssysteem verliest. Dit zul je terugzien op je energierekening. Een aluminum schuifpui is dus een goede investering.