Klantenservice

Indien u vragen heeft of hulp vereist bij het plaatsen van uw bestelling kan u ons bereiken van maandag tot en met vrijdag van 10.00 tot 17.00 uur.

085 301 0 103

Voor alle andere aluminium- & kunststofkozijnen kan u vrijblijvend een offerte aanvragen

Beoordelingen
aluminiumschuifpui

Is een aluminiumschuifpui een goede keuze?

Een aluminiumschuifpui is een favoriet onder experts. Aluminium is namelijk een perfect materiaal voor een stevige, isolerende deur. Hier beschrijven we de grootste voordelen van een aluminiumschuifpui.

Ontwerp aluminiumschuifpui

Glazen deuren kunnen veel elegantie aanbrengen in een leefruimte. Dit kan echter verpest worden door lijvige en ingewikkelde kozijnen. Een aluminiumschuifpui is minimalisme op zijn best. Met dunne, stevige aluminium kozijnen wordt je uitzicht niet belemmerd.

Er zijn meerdere mogelijkheden als het gaat om het uiterlijk van je aluminium kozijnen. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen uit verschillende tinten. Met een poeder kan vervolgens de metalen glans van aluminium vervangen worden door een matte afwerking.

Aluminiumschuifpui

Ruimtelijkheid aluminiumschuifpui

In kleine kamers kan het lastig zijn om deuren te installeren, omdat deze ruimte innemen als ze openstaan. Dit probleem heb je niet bij een aluminiumschuifpui. De delen van de deur schuiven namelijk via rails langs elkaar. Sterker nog, de pui is zo dun dat hij nauwelijks uit de muur zal steken.

Met een aluminiumschuifpui benut je dus alle ruimte in je kamer. Je kunt zelfs meubilair tegen de pui aan zetten, om zo optimaal van het uitzicht te kunnen genieten. Het natuurlijke licht dat je kamer zal ontvangen, zal de illusie opwekken dat de ruimte groter is.

Isolatie

Omdat aluminium een metaal is, is het makkelijk om aan te nemen dat dit materiaal veel warmte verliest. Het tegenovergestelde is echter waar voor een schuifpui. Hoewel aluminium inderdaad veel warmte geleidt, wordt er een technologie toegepast in de deur die ervoor zorgt dat het niet naar buiten ontsnapt. Dit wordt een thermische rem genoemd, en zorgt ervoor dat de warmte terug wordt gekaatst naar binnen. Dit maakt een aluminiumschuifpui een milieuvriendelijke en energiebesparende deur.

Aluminium is ook zeer weerkaatsend, wat het perfect maakt voor warm weer. Direct zonlicht zal dus niet leiden tot een hete kamer.

Duurzaamheid aluminiumschuifpui

Niemand wil regelmatig uren aan werk leveren om een deur functionerend te houden. Daarnaast is het bijna niet de moeite waard om een pui te installeren als je weet dat deze maar een paar jaar staande blijft. Omdat je pui in contact staat met de buitenwereld, moet deze bestand zijn tegen alle elementen van de natuur: regen, vochtigheid, vrieskou en hitte.

Aluminium is een van de meest duurzame materialen als het gaat om constructie. Het rot niet, roest niet en schilfert niet. Daarnaast is het ontzettend stevig, waardoor de structuur niet zal vervormen bij extreme hitte of kou.

Onderhoud

Heb je een druk leven? Ook dan is een aluminiumschuifpui een goede optie. Naast het schoonmaken van stof, hoef je je namelijk niet druk te maken over het onderhoud.

Dit schoonmaakproces is gelukkig snel gedaan. Een schoonmaakmiddel voor metalen wordt aangeraden, maar bij een beetje viezigheid is een nat doekje voldoende. Af en toe kan het verstandig zijn om de rails te oliën, zodat de wanden makkelijk blijven schuiven. Dit alles is zeer simpel.

Je hoeft je ook geen zorgen te maken over de lak van het aluminium oppervlak. Dit corrodeert niet, en hoeft dus niet vervangen te worden. Een aluminiumschuifpui gaat hierdoor jaren mee.