Klantenservice

Indien u vragen heeft of hulp vereist bij het plaatsen van uw bestelling kan u ons bereiken van maandag tot en met vrijdag van 10.00 tot 17.00 uur.

085 301 0 103

Voor alle andere aluminium- & kunststofkozijnen kan u vrijblijvend een offerte aanvragen

Beoordelingen

Aluminium schuifpui

Aluminium schuifpui: Alle voordelen op een rijtje

De aluminium schuifpui is een favoriet onder huiseigenaren. De metalen kozijnen bieden stevigheid en gaan lang mee. Denk jij er ook over na om een  schuifpui aan te schaffen? Dan hebben we hier de voordelen voor je op een rijtje gezet.

Kwaliteit van een aluminium schuifpui

Als je een schuifpui zoekt waarvan je zeker bent dat deze jaren mee zal gaan, is aluminium een ideale keuze. Aluminium is een metaal, wat dit tot een ontzettend stevige deur maakt.

Omdat je pui in contact staat met de buitenwereld, moet deze bovendien bestand zijn tegen alle elementen van de natuur: regen, vochtigheid, vrieskou en hitte. Aluminium is een van de meest duurzame materialen als het gaat om constructie. Het rot niet, roest niet en schilfert niet. Daarnaast is het ontzettend stevig, waardoor de structuur niet zal vervormen bij extreme hitte of kou.

Aluminium schuifpui

Onderhoud van een aluminium schuifpui

Zoals hierboven is vermeld, hoef je je bij een alu schuifpui geen zorgen te maken over grote vervangingen of renovaties. Het onderhoud is namelijk ontzettend simpel. Een schoonmaakmiddel voor metalen wordt aangeraden, maar bij een beetje viezigheid is een nat doekje voldoende. Af en toe kan het verstandig zijn om de rails te oliën, zodat de wanden makkelijk blijven schuiven. Dit is snel gedaan.

Kosten

Bij de aankoop is aluminium niet de goedkoopste keuze. Materialen zoals hout en kunststof zijn verkrijgbaar voor een lagere prijs. Op den duur kun je echter toch voordeliger uit zijn met aluminium. Dit komt omdat je vrijwel geen onderhoudskosten hebt.

Dit betekent dus dat je door de jaren heen geen grote uitgaven zult hoeven doen om de kwaliteit van je schuifpui te behouden. Naast kleine vervangingen van bijvoorbeeld de wieltjes of de rubberen isolatiebanden, zijn er namelijk geen onderhoudskosten.

Uiterlijk van een aluminium schuifpui

Een alu schuifpui geeft je interieur een luxueuze, moderne uitstraling. De dunne kozijnen, het metalen oppervlak en de grote ruiten passen goed in vrijwel elke kamer. Ook heb je de mogelijkheid om de schuifpui te ontwerpen naar je eigen smaak. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen uit de tinten zwart, wit, crème of antraciet. Andere kleuren zijn ook een optie; vraag hiervoor de fabrikant om de mogelijkheden.

Vervolgens kun je kiezen voor een glanzende, matte of korrelige afwerking. Je kunt dus de metalen glans van aluminium behouden, of kiezen voor een ander soort structuur. Ook heb je veel inspraak in het soort glas dat je in je alu schuifpui geïnstalleerd wilt hebben. Keuze genoeg dus!

Isolatie

Aluminium is een metaal, en geleidt in principe dus veel warmte. Toch hoef je je geen zorgen te maken over de isolatie van je kamer. Er wordt een speciale technologie toegepast bij een aluminium schuifpui waardoor je geen warmte naar buiten verliest. De warmte die het aluminium oppakt, wordt namelijk weer teruggekaatst naar binnen.

Een ander voordeel van een aluminium schuifpui, is dat het ook geluid isoleert. Dit is niet alleen handig voor je buren, maar zorgt ook voor een mooie akoestiek in je woonruimte. Een aluminium schuifpui is dus perfect voor muziekliefhebbers.