Klantenservice

Indien u vragen heeft of hulp vereist bij het plaatsen van uw bestelling kan u ons bereiken van maandag tot en met vrijdag van 10.00 tot 17.00 uur.

085 301 0 103

Voor alle andere aluminium- & kunststofkozijnen kan u vrijblijvend een offerte aanvragen

Beoordelingen

Aluminium schuifpui kosten
i

Wat zijn de kosten van een aluminium schuifpui?

Kosten alu schuifpui

Natuurlijk hangen de kosten van je aluminium schuifpui af van het formaat. Gemiddeld kunnen we echter de volgende bedragen geven:

●       Een tweedelige aluminium schuifpui kost tussen de € 3.000 en € 3.700.

●       Een driedelige aluminium schuifpui kost tussen de € 3.400 en € 4.200.

●       Een vierdelige aluminium schuifpui kost tussen de € 4.500 en € 6.000.

Deze bedragen zijn een schatting, en kunnen verschillen per geval. Vraag daarom altijd een offerte aan. De montage is overigens niet inbegrepen in deze prijs.

Extra kosten aluminium schuifpui

Omdat er zoveel mogelijkheden zijn voor het model van je aluminium schuifpui, kunnen de kosten ook verschillen. Een onderdeel dat bijvoorbeeld kan verschillen in prijs, is het glas. Het is mogelijk om te kiezen voor een isolerende optie, of tweezijdig gelaagd glas. Ook kun je kiezen voor aanslag en zonwerend glas.

Daarnaast is het model van je kozijnen belangrijk in het bepalen van de prijs. Het is mogelijk om de standaard aluminium kleur te bestellen, maar deze kan ook aangepast worden naar bijvoorbeeld zwart of wit. Ook is een matte afwerking mogelijk, waarbij de natuurlijke glans van aluminium wordt aangepast.

Aluminium schuifpui kosten

Onderhoudskosten aluminium schuifpui

Vergeleken met schuifpuien van ander materiaal, kom je met aluminium beter uit. Hout heeft bijvoorbeeld elk jaar een nieuwe laag verf nodig, zodat deze niet gaat rotten. Een aluminium schuifpui is daarentegen ontzettend makkelijk te onderhouden.

Door de beschermende laag die wordt aangebracht op het oppervlak van de kozijnen, zal je deur niet roesten. Regen en vochtigheid zijn dus geen probleem. Ook zal de structuur van je schuifpui bij aluminium niet kromtrekken door hitte of kou. Er zijn dus geen renovatiekosten bij een aluminium schuifpui.

Wel is het verstandig om af en toe het aluminium af te nemen met een schoonmaakmiddel dat bedoeld is voor metalen. Daarnaast kan het voorkomen dat de wieltjes in de rails verslijten of rubbers kunnen loslaten. Dit zijn echter kleine kosten.

Kosten besparen met een aluminium schuifpui

Een aluminium schuifpui is een van de meest duurzame materialen, en gaat dus ontzettend lang mee. Een schuifpui van aluminium is bovendien erg isolerend. Dit komt doordat er tussen het aluminium een dunne laag isolerend materiaal is toegevoegd. Hierdoor zal er geen warmte van binnen naar buiten ontsnappen. Dit betekent dat een aluminium schuifpui milieuvriendelijk is en ook nog eens kosten bespaart op de energierekening.

Aluminium is ook zeer weerkaatsend, wat het perfect maakt voor warm weer. Direct zonlicht zal dus niet leiden tot een hete kamer, waardoor je de airconditioning niet aan hoeft te zetten.

Kosten vergeleken met andere materialen

Vergeleken met andere materialen, zijn de kosten van een aluminium schuifpui relatief laag. Dit komt onder andere door de lage onderhoudskosten, die ervoor zorgen dat een schuifpui een goede investering is op de lange termijn. Het is dus mogelijk dat een aluminium schuifpui in de aankoop duurder uitkomt dan bijvoorbeeld hout, maar door de jaren heen kan het toch een voordelige keuze zijn.

Een aluminium schuifpui is echter niet zo voordelig als een kunststof schuifpui. Dit materiaal is goedkoper om te produceren, waardoor de prijs lager is. Ook bij kunststof heb je nauwelijks onderhoudskosten. Toch kiezen veel mensen voor aluminium schuifpui, omdat het een moderne en luxueuze uitstraling heeft