Klantenservice

Indien u vragen heeft of hulp vereist bij het plaatsen van uw bestelling kan u ons bereiken van maandag tot en met vrijdag van 10.00 tot 17.00 uur.

085 301 0 103

Voor alle andere aluminium- & kunststofkozijnen kan u vrijblijvend een offerte aanvragen

Beoordelingen

Aluminium pui zwart

Is aluminium pui zwart verkrijgbaar?

Denk je erover na om een aluminium pui aan te schaffen, en zou je deze graag in het zwart willen hebben? Dat kan! Aluminium is een zeer flexibel materiaal als het gaat om stijl, dus je hebt meerdere mogelijkheden om je pui te personaliseren naar je eigen smaak. In dit artikel leggen we je kort uit hoe dit werkt.

Natuurlijke kleur aluminium

Aluminium lijkt visueel op zilver, zowel in kleur als in het vermogen om licht te weerkaatsen. Denk hierbij aan de tint van aluminiumfolie. Afhankelijk van de ruwheid van het oppervlak, kan aluminium ook in een doffe, grijze tint komen.

Aluminium kan geanodiseerd worden, wat betekent dat een kleurpigment wordt toegevoegd als het materiaal nog niet in vaste vorm is. Zodra het afkoelt en het zijn stevige structuur krijgt, wordt er een lak toegepast die ervoor zorgt dat de kleur blijft zitten. Met dit proces kun je aluminium dus een andere kleur geven. Zo kun je bijvoorbeeld een aluminium pui in het zwart krijgen.

Aluminium pui zwart

Aluminium pui zwart

Een zwarte aluminium pui is een populaire keuze, omdat deze tint bij vrijwel alle interieurs past en een strakke, moderne uitstraling geeft. Een zwarte pui voegt waarde toe aan een kamer door de duidelijk afgebakende kozijnen met grote ramen. Door het anodeseringsproces hoef je je geen zorgen te maken over het verdoffen van het zwart, omdat het pigment in het aluminium verwerkt is.

Voor- en nadelen aluminium pui zwart

Naast de moderne uitstraling, heeft een zwarte aluminium pui nog andere voordelen. Zo is het bijvoorbeeld makkelijk te onderhouden, omdat het niet opnieuw geverfd of bijgewerkt hoeft te worden. Je pui blijft dus zijn zwarte pigment behouden, ondanks regen, vrieskou en andere weersomstandigheden.

Daarnaast vallen kleine vlekjes en krasjes minder op bij een zwarte pui, waardoor deze jarenlang zijn strakke uiterlijk behoudt. Ook als er af en toe een ongelukje gebeurt met je pui.

Een nadeel is dat zwart in direct zonlicht heet kan worden. Aluminium is een metaal, waardoor het uit zichzelf al veel hitte opneemt, en een zwarte kleur kan dit versterken. Goed nieuws is echter wel dat een aluminium pui goed geïsoleerd is, waardoor je kamer niet wordt opgewarmd in de zomer door de deur.

Andere kleuren aluminium pui

Naast zwart zijn er andere mogelijkheden voor de kleur van je aluminium pui. De meest aangeboden naast zwart zijn antraciet, wit en crème.

In principe is het mogelijk om je aluminium pui elke kleur van de regenboog te geven, maar deze zullen niet altijd standaard aangeboden worden. Wil je een andere kleur? Vraag dan bij de fabrikant naar de mogelijkheden.

Afwerking aluminium pui

Omdat aluminium een metaal is, heeft het een glanzend oppervlak dat weerspiegelend is. Als je liever voor een ander soort structuur gaat, heb je echter ook de keuze tussen mat en korrelend.

Een matte afwerking is perfect als je van de voordelen van aluminium wilt genieten, maar liever niet de metalen uitstraling in je huis wilt hebben. Een korrelige afwerking geeft daarentegen weer een natuurlijke textuur, dat goed past bij een interieur dat speels en fris is. Je zwarte aluminium pui kan dus alle kanten op.